donderdag 19 mei 2011

Duivenmelkers en Parijs...met de duiven of met de trein ???

Was de eerste hafovlucht uit Marne-la-Vallée op eigen hok een flinke meevaller (8/13) dan stonden we een week later van Pithiviers terug stevig met de voeten op de grond. Hielden de jaarduiven de schijn nog hoog (3/6) dan waren de 100% -vliegende oude duiven nu nergens...(0/4) . Ik had er op voorhand nochtans geen slecht gevoel bij...niet de grote form maar toch wel in orde, dacht ik....de vlucht verder dan Parijs was ditmaal blijkbaar iets tè ver.
In ons lokaal waren er toch wel enkele liefhebbers die flink presteerden en we willen daarbij in de eerste plaats Geert Van Den Wijngaert vernoemen die met 10, 17, 263, 302 en 353 een 5/7 scoort tegen 1559 jaarduiven. Bij de 1241 oude duiven was René Bellens onze eerste vertegenwoordiger met een 8ste plaats.
Voor De Allrounder werden er heel wat punten geraapt maar Edwin Verstappen laat zich voorlopig op geen foutje betrappen en blijft aan de leiding met 10/10. Op plaats 2 volgen Theo Yskout en Roger Braes met 7 punten en daarachter met 6 punten is er het duo René Bellens en vitesser Paul Goris.
Na een weekend windstilte voor De Allrounder gaan we volgende week (28mei) weer de strijd aan met de jaarduiven op Pithiviers.

Omdat we maar één reis te verspelen hebben (Londen) , organiseren we ook dit jaar weer een betalend uitstapje voor onze leden en gaan we voor de 2de maal naar Parijs.
Op 2 augustus gaan we met de Thalys van Brussel naar Paris Nord en terug natuurlijk. Inschrijven kan bij mij tot en met 1 juni. Het strooibriefje hierover hangt aan de muur in 't lokaal en ligt daar ook ter beschikking.

NIET VERGETEN :

28/05 : jaarduiven Pithiviers De Allrounder
05/06 : start ZESDAAGSE Momignies en Soissons van De Snelle Vlucht Houtvenne
11/06 : Champagnevlucht Jonge duiven Marne-la-Valléé



















































































































































































































































































Geen opmerkingen: